lauantai 22. heinäkuuta 2017

EURO 2017 Ajohousuissa tulee hiki

Valmiina lähtöön. Teltta ja muut majoituskamat vedenpitävässä
Richan kassissa, vaatteet ja muut tarpeelliset sivulaukuissa
sekä elektroniikka, syötävää ja juotavaa tankkilaukussa.
Odottavan aika on pitkä, sanotaan. Olen odottanut tätä päivää nyt rapiat kolme kuukautta, siitä lähtien kun päätin moporeissulle lähteä. Viimeinen viikko meni kuin tulisilla hiilillä. Oli oikein pakko keksiä kaikkea tekemistä, ettei vaan tuijota pakattuja laukkuja olohuoneessa ja mieti matkaa.

Lähdin aamulla puoli kymmenen aikaan liikkeelle. Pyörän pakkaaminen sujui jo rutiinilla, ja siinä ei kauan nokka tuhissut. Reitti oli katsottu valmiiksi googlemapsiin ja eikun hanaa. Mittarilukema lähtiessä 44 546 km.

No eihän se sitten mennyt ihan putkeen. Tai ajaminen meni, ja ihan sitä reittiä ajelin kuin pitikin. Mutta se googlemaps ei sitten jostain syystä suostunut hakemaan ajoreitiksi sitä valmiiksi tehtyä karttaa puhelimella. En mä osannut... mutta ei se mitään. Reittinä käytin osittain Motoristin Suomi-kartaston suosittelemaa reittiä. Hämeen härkätie, jota suuren osan matkasta ajoin, oli loistava ajettava. Sääkin suosi, raikas 17 astetta ja poutaa/aurinkoa koko matka Turkuun.

Tauko Somerolla. 
Turkuun päästyäni oli tarkoitus katsella samaan aikaan kaupungissa olevia Tall Ships Race -laivoja joen varrella. Lämpötila nousi iltapäivän aikana kivasti auringon paistaessa, ja koska jätin ajopöksyt jalkaan kun purjelaivoja lähdin katselemaan, oli sääret aika mehukkaat hetken päästä. Kova väentungos ei juuri auttanut olotilaa. Ensi kerralla ne shortsit jalkaan sitten!


Satamassa kiva katos motoristeille sateen sattuessa. Tällaisesta
huomioimisesta tulee hyvä mieli.
Sitten olikin aika siirtyä laivalle. Hyljelinja on ilmeisen varma ettei merenkäynti käy kovaksi, kun ei annettu pyörän jäädä sellaiselle paikalle, missä saisi sidottua liinoilla kiinni kanteen. Kiilat renkaan alle, etujarru napakasti kiinni ja pyörä jäi sinne sivujalalle omikseen. Viereinen intikkakuski (vm -47 muistaakseni, se pyörä ei mies) sanoi ettei se siitä kauas ainakaan mene, jos kaatuu... =D 




Odotusta ilmassa!

Kirjoittelen blogipäivitystä hytissä auringon paistaessa hytin ikkunasta kirkkaasti. Matka on alkanut, odotus on ohi. Nyt pari huurteista ja ruokaa napaan ja unille. Aamulla matka kohti Göteborgin-Fredrikshavnin lauttaa ja Tanskanmaata.



1 kommentti: