maanantai 31. heinäkuuta 2017

EURO 2017 Vaihteeksi viiniä

Aamu valkeni Seefeldissä aurinkoisena. Mieliala kohos kilpaa auringon kanssa vaikka teltan pakkaaminen olikin märkää puuhaa. Oltiin sen verran korkealla, että yökosteus oli melko runsasta eikä aurinko ehtinyt kuivata telttaa ennen lähtöäni. Pari kiloa painavampi laukku satulan päällä lähdin kaasuttamaan kohti Saksan rajaa. Tämän päivän reitti kulki Seefeldistä Garmin-Partenkirchenin kautta Munchenin länsipuolelta kohti Wurtzburgia. Aamiainen kuuluisan hyppyrimäen juurella kahvilassa antoi virtaa.
Garmish-Partenkirchen on kuuluisa mäkiviikon osakilpailusta. Olympialaiset ovat olleet
vuonna 1936, jotka avasi ze devil himself, Adolf Hitler

Näinkin voi matkustaa. Auobaanan taukopaikalla tavattua
En kyllästy tähän näkyyn ikinä!

Hassua miten ihmisen mieli toimii. Olin Seefeldissä ollessani ajatellut, että sitä voisi ajopäivän päätteeksi seuraavaksi nauttia viiniä ainaisen oluen sijaan, ja päivän päätteeksi päädyin Randersackeriin, Main-joen viinialueen helmeen sen isommin asiaa ajattelematta. Hotelli josta yöpymiseni varasin, olikin paikallisen viinitarhurin ja viinintekijän oma. Ajattelin majoituttuani ottaa lasillisen hyvää paikallista valkoviiniä ja keskustelu tarjoilijan kanssa meni jotenkin näin:
- Hei, haluaisin valkoviiniä
- Loistavaa, sehän sopii
- Olisiko teillä jotain paikallista alueen omaa viiniä?
Tarjoilija katsoo kummasti - Meidän viinit on kaikki oman talon viinejä, valitse niistä vain...
- Aa, okei! (naurua)
Viini oli hyvää!
Tämä ei taida paljon selittelyjä kaivata. Ihan kiva vaihtoehto perinteiselle kypäräkaljalle.
Hotelli Löwen, Randersacker
Jotain pientä ja kevyttä iltapäivään
Siirryin katselemaan itse Randersackerin kylää ja mahtava pikkukylä sieltä paljastuikaan! Päätien varrella hotellit ja gasthausit, kirkko vähän ylempänä rinteellä. Kun rinnettä nousi vähän ylemmäksi, alkoivat viinikasvustot joita oli silmänkantamattomiin. Maisemat aivan ällistyttävän kauniita, ja luonnollisesti aivan erilaisia kuin alpeilta lähtiessäni. Nautin hyvästä viinistä ja paikallisesta ruoasta sekä jokivarren leppoisasta tunnelmasta. Alkumatkan huonon sään aiheuttama mielipaha oli nyt karissut kokonaan.





Alkoi olla myös loppumatkan suunnitelmien paikka, mieli alkoi jo pikkuhiljaa kääntyä kohti kotia. Päätin toteuttaa alkuperäisen suunnitelmani mennä laivalla Trawemündesta Helsinkiin ja sitä ennen nauttia kaupunkilomasta Bremenin hansakaupungissa. Hotellikin löytyi Bremenistä Bookingin kautta edullisesti. Seuraavan aamun siirtymä Bremeniin tulisi menemään pääosin baanaa pitkin, vastapainona tämän päivän pikkutieseikkailuille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti