tiistai 25. heinäkuuta 2017

EURO 2017 Kohti Goslaria

Harzin alue ja Goslar
Alun perin matkaa tälle kesälle suunnitellessani olin ajatellut pitäytyä vain pohjoismaissa, lähinnä
Ruotsissa ja Tanskassa. Nälkä kasvaa syödessä ja suunnitelma kasvoi matkalla Saksaan. Saksassa on ns. köyhän miehen alpit, Harz-vuoristo keskellä Saksaa. Nämä mutkamaisemat olin ajatellut nielaista, ja miksei viipyä paikalla pari yötä ja ajella muunmuassa höyryjunalla korkeimmalle huipulle maisemia ihailemaan.

Aamun starttasin Westenseestä kosteassa kelissä. Lähdön hetkellä aamu yhdeksältä ei satanut, mutta taivas näytti siltä että laitoin sadevermeet päälle varmuuden vuoksi. Se kannatti, sadetta saatiin, ja koko päivän! Goslariin oli autobaanaa pitkin vain hieman reilu 320 km, joten ajattelin poiketa isolta tieltä hieman pienemmälle. Ajeluni Cellen kautta johti hieman harhaan, joten pienen edestakaisin ajelun jälkeen päivän saldo on lähempänä 350 km.

Onnekseni ennen matkaa hankittu sadepuku (mallia Alpinestars, kaksiosainen) osoittautui erittäin toimivaksi. Kun puvun kauluksenkin muistaa laittaa hyvin kumpparilla ajotakin päälle, ei kaulasta pääse vettä lurpsimaan ikävästi sisälle (tämäkin on asia jonka oppii kantapään kautta). Ajaminen sateessa ei muuten ollut ikävää, paitsi kun sitä navigaattoria ei ole kuin puhelimessa, niin tulee herkästi ajeltua harhaan puhelimen ollessa sateelta suojassa taskussa.

Viimeiset kilometrit Goslariin sitten ajoin googlemapsin avulla, vaikka vettä tulikin. Puhelimen akku vain alkaa ilmeisesti olemaan aika finaalissa, kun virrat kuluivat melkoista tahtia matkan aikan. Ja kävihän siinä niin, että virta loppui juuri ennen majapaikkaa! Sokkailin sitten vielä vartin verran edestakaisin etsien oikeaa osoitetta. Onneksi iPadissa oli virtaa ja tarkistin sopivassa sadekatoksessa viimeiset metrit ja löysin oikean oven.

Otin sateen vuoksi majapaikaksi kuivat sisätilat Hostel Goslarista vanhankaupungin laidalta. Sisäänkirjautuminen ei onnistunut ihan nappiin, koska omistaja oli poikkeuksellisesti joutunut lähtemään puhtaiden pyykkien hakuun pesulan unohdettua kuormansa. Aikani ihmetellessäni sisääpääsyä, löysin oven joka oli auki ja odottelin henkilökuntaa saapuvaksi. Odotellessa oli hyvä hieman kuivailla itseä vetisen ajelun jäljiltä. Puolen tunnin odottelun jälkeen sain huoneenkin ja ystävällisesti varaamani huone vaihdettiin odottelun aiheuttaman haitan vuoksi pykälää isompaan.

Goslarin kaupunkia. Siinä on kirvesmiehelä suorakulma
melko tarpeeton työkalu tuon talon remonteissa.
Kaupungin läpi kulkee joki, joka runsaiden sateiden takia virtasi erittäin runsaana.
Ensimmäiseksi päätin pestä pyykkiä, jotta olisi puhtaita alkkareita seuraavana päivänä laittaa päälle. Hostellin huone muistuttaa nyt pyykkitupaa. Kaikki telttakamat ja myös puhtaat pyykit kuivuu pitkin huonetta. Huoneessa tosin ei ole minkäänlaista ilmanvaihtoa, niin eihän noi nyrkkipyykkivaatteet ainakaan kuivu aamuun mennessä. Josko seuraavan yön aikana sitten, hehe!

Goslar on erittäin kaunis kaupunki
ja historialtaan erittäin vanha.
Tänne on tultava uudestaan ajan kanssa
Huomenna niitä Harzin mutkateitä ja nokka kohti etelää näillä näkymin Regensburgiin. Etelässä ei ehkä sada ihan niin paljon, toivoo märkä motoristi.

Naulapää
Ravintola "by the river"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti